Dr. Kelemen Anna PhD neurológus, gyermekneurológus, pszichiáter főorvos

      
Diplomáját 1984-ben az Újvidéki Tudományegyetemen szerezte. Neurológiából, pszichiátriából és gyerekneurológiából tett szakvizsgát, majd neuropszichológus szakképesítést szerzett. 2004-ben epilepsziasebészeti témában a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szerezte meg PhD tudományos fokozatát. 1998-ban Amerikai Gyermekneurológiai Társaság „Bernard Sousa” éves díjában részesült, 2007-ben pedig a Szingapúrban rendezett XXVII. Nemzetközi Epilepszia Kongresszus Kutatói díját vehette át.

Epilepszia ambulancia
Rendelési idő
Hétfő: 10.00-12.00
Szerda: 10.00-16.00
 

 

Rendelés helye
Szakmbulancia az új épületben
2. emelet, 212. számú vizsgáló


Előjegyzés
Telefonon: (06-1) 467-9314 (munkanapokon 8.00-16.00)
E-mailben: epiamb@oiti.hu

Pályakép
Orvosi diplomáját 1984-ben az Újvidéki Tudományegyetem Orvostudományi Karán szerezte. A diploma után neurológiából, pszichiátriából és gyerekneurológiából tett szakvizsgát, illetve neuropszichológus szakképesítést szerzett.

Pályafutását az Újvidéki Tudományegyetem Orvostudományi Karának Neurológiai Klinikáján kezdte a Gyermekepileptológiai részleg vezetőjeként. Szakmai tapasztalatait a Ciba Hungária orvostanácsadójaként kamatoztatta. Később a Semmelweis Orvostudományi Egyetem II. sz. Gyermekklinikájának neurológusaként dolgozott, majd az OPNI-ban folytatta orvosi pályáját neurológusként és epileptológusként.

2004-ben epilepsziasebészeti témában a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szerezte meg PhD tudományos fokozatát. Tudományos tevékenységének elismeréseként 1998-ban az Amerikai Gyermekneurológiai Társaság „Bernard Sousa” éves díjában részesült, 2007-ben pedig a Szingapúrban rendezett XXVII. Nemzetközi Epilepszia Kongresszus Kutatói díját vehette át. A Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete Főiskola Neurorehabilitációs Tanszékének és a Nemzetközi Epilepszia Akadémia tanszékvezetője.

Kiemelt szakterületei az epilepszia, a gyermekepilepszia kezelése, a gyermekneurológia, az epilepsziagenetika és az epilepsziasebészet.

Álláslehetőségek

Legyen a Munkatársunk!
 
 
 
Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet a hazai idegsebészeti szakma csúcsintézménye.
Szakterületük specialistáinak számító orvosaink nagy elhivatottsággal végzik munkájukat, amelyet felkészült szakdolgozók segítenek. Intézetünk mindehhez igyekszik megteremteni a tárgyi és személyi feltételeket.
 
Tovább...

Tudomány

Cerebrovasculáirs Áramlásdinamikai Kutatólaboratorium
 
 
A Cerebrovasculáirs Áramlásdinamikai Kutatólaboratorium az OITI Neurointervenciós Osztálya és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Hydrodynamikai Tanszéke együttműködésével dolgozik. A Laboratorium célkitűzése az agyi érbetegségek pathogenezisének, kórlefolyásának, illetve kezelésének vizsgálata a helyi áramlástani viszonyok függvényében, számítógépes áramlás szimuláció (Computational Fluid Dynamics, CFD) segítségével.
 
Tovább...

Oktatás

Semmelweis Egyetem ÁOK Idegsebészeti Tanszék
 
 
Az Idegsebészeti Tanszék elsődleges feladata az egyetemi graduális, a posztgraduális és a PhD képzés szervezése, amely magában foglalja az egyetemi hallgatók tudományos diákköri munkájának koordinálását, a szakorvosképzést és orvostovábbképzést. A Tanszék feladatai között az oktatás, a tudományos célú kutatás, a tudományszervezés és a betegellátás egymásba kapcsolódó, egységet képező tevékenység. A betegellátó klinikai hátteret az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet biztosítja.

 
Tovább...

Elérhetőség

Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet elérhetőségei


1145 Budapest, Amerikai út 57.
Tel.: (06 1) 467 9300

E-mail: igazgatosag@mail.oiti.hu

Tovább...