OKITI - Országos Klinikai Idegtudományi Intézet
Köszönőlevelek

Tisztelt Főigazgató Úr!


Ezúton szeretnénk köszönetünket kifejezni Dr. Markia Balázs adjunktus Úrnak és csapatának, akik odaadással és kedvességgel bántak a műtétem előtt és után velem. Annyi rossz információ és sajtó után úgy gondolom, hogy helye van annak is amikor elégedettségünket is megosztjuk a magyar eü.-vel kapcsolatban. Korrekt, megbízható és bizalmat adó csapat vett gondozásba a műtétem során. Király Katalin főnővér kiváló irányító munkát végez az osztályon. Köszönettel és hálával gondolunk a csapatra. Kérem, hogy tolmácsolja köszönetünket az osztálynak.

További sikereket és jó munkát kívánunk:

BS


Tisztelt dr. Óváry Csaba Főigazgató Úr!


2017. szeptember hó 23. napján kerültem be Stroke és epilepszia osztályukra átmeneti agyi keringési zavar miatt. A rosszullét kb. 20 perc alatt elmúlt, 7 napig ápoltak intézményükben, ahol nagyon alaposan kivizsgáltak és részletesen tájékoztattak állapotomról.

Bent-tartózkodásom alatt az összes ápolótól, szakasszisztenstől, beteghordótól és takarítótól,  orvostól és professzortól olyan szintű ellátást kaptam -és kapott valamennyi szobatársam a 93 évestől az 55 évesig - amelyről csak felsőfokban tudok beszélni. Olyan sok kellemetlen tapasztalat után mondhatom, "élmény" volt az Önök intézményében betegnek lenni.

Állapotom azóta stabil. Emlékeim felelevenedésének konkrét oka az, hogy kisebb sebészeti beavatkozás miatt az azóta szedett véralvadásgátlót abba kellene hagynom. Professzor dr. Kamondi Anita főorvosnő - akit 2 perc alatt elértem telefonon - ma is részletesen, kb. 10 percen át kikérdezett és tájékoztatott a mostani szituációról és véleményezte a helyzetet. Nagyon köszönöm az eddigieket, kívánok minden dolgozójuknak jó egészséget és ugyanannyi türelmet, amennyivel én találkoztam az intézményben!

Üdvözlettel és tisztelettel:

Dr. Sz. E.
hálás betegük 


„A testvérem egy előre tervezett műtét miatt került felvételre, sajnos a műtét alatt bekövetkezett, váratlan, más területen keletkező vérzés miatt hét napos küzdelem ellenére elveszítettük Őt.

Az Intenzív Osztály valamennyi dolgozóját úgy láttam, mint akik kimagasló empatikus készséggel rendelkeznek, maximálisan felkészültek szakmailag, az alapápolási és a szakápolási feladatokat maximálisan a szakma szabályai szerint látják el. Nem lépik túl kompetenciájukat, ismerik a betegjogokat a tájékoztatási kötelezettségeket, stb. Nagyon jó az orvosok és szakápolók együttműködése, a betegek és hozzátartozók előtt semmi olyan nem hangzik el, amely zavaró lehet.

Hálás vagyok minden kollégájának azért, ahogy a testvéremet ellátták, ápolták és megpróbáltak mindent megtenni az életben maradásáért. Fontos megjegyeznem, hogy ugyanilyen bánásmódban részesült valamennyi beteg és hozzátartozó!

Tisztelt Főigazgató Úr!

Kérem tekintsen az Intenzív Osztályra és az ott dolgozókra igen büszkén, és lehetőségein belül ismerje el kiemelkedő szakmai felkészültségüket és azt a gyakorlatot, amelyet a Főorvos Asszony irányításával nap,mint tesznek.”


Hné RE 


Tárgy: Köszönet!

Tisztelt Dr. Nagy Zoltán Igazgató Úr!

Levelemmel hálámat szeretném kifejezni és köszönetemet leírni Dr. Frendl Anita doktornő önzetlen és számomra megnyugtató segítség nyújtásáért.
A tisztelt doktornő elfoglaltsága mellett váratlan érkezésem véget az önök kórházába, sorozatos és félelmetes fekve szédüléseim miatt és ájulás közeli főleg éjszakai órákban előforduló tünetek miatt kerestem fel ambulanciájukat. Mivel 16 kerületi lakos vagyok, hisz nem is korházukhoz tartozom, de állapotom rosszabbodott és utolsó reményként fordultam az osztályukhoz. Mert hiába minden megpróbáltatás betegségem teljesen más irányba lett terelve. Reményem az önök ambulanciáján egy reménysugarat adatott ma meg, mert a Tisztelt Doktornő a leleteim alapján és látva állapotom a rengeteg betegei folyamatos ajtókopogtatása mellet, miközben megvizsgált, mégis időt szánt rám! És felállított diagnózisa, tanácsa a további kivizsgálásokra a Sote Fülészeti Klinikán egyensúlyzavaromra, és fekve szédülésemre, utat mutatott. Hálás vagyok, hogy Dr. Frendl Anita doktornő alapos vizsgálatomra időt szánt, és hitt nekem. Valamint hálás vagyok és boldog, hogy igen, van lelkiismeretes orvos, aki hisz a betegnek, és önzetlenül segít úgy kedvességével és időhiánya mellet türelmesen végig hallgat egy utcáról beesett, kerületileg nem is odatartozó beteget. Ájulás közeli állapotomban miközben a 16 ker. Rendelő intézetből elküldtek. Sírtam bánatomban, mert fiatal vagyok ezekhez a félelmetes tünetekhez, de úgy tűnik Menier betegség a gyanú. Így már utat mutatva tudom melyik irányba kell a kezeléseket folytatni, és nem a bizonytalan utamat járni ahonnan a kezelőorvosaim teljesen más irányba vitték el a diagnózist.
Kívánok önöknek sok sikert munkájukban, és hálás vagyok, hogy Dr. Frendl Anita doktornő lelkiismerete, segítőkészsége, türelme, szaktudása utat mutatott felépülésemhez. Mindent köszönök!

Tisztelettel: K.Zs.


Tisztelt Igazgató Úr!

Szeretném megköszönni Önöknek, hogy megmentették a fiam életét.

Fiam, K.B. Húsvétkor került a sub-intenziv osztályra, ahol körülbelül egy hétig kezelték belobbant sclerosis multiplexszel: beszéd és nyelészár, vizelet-zár és súlyos tüdőgyulladással.

Az Ön munkatársai hihetetlen profizmussal, hozzáértéssel, tapintatos, de határozott módon kezelték a helyzetet. Ez idő alatt családunkat minden alkalommal teljeskörűen, szakszerűen és korrekten tájékoztatták, ha kértük. Tudtuk, hogy a fiunk biztonságban van.

Ezúton szeretném megköszönni a sub-ito mindegyik munkatársának a gondoskodást, különösen a főnővérnek, az ápoló személyzetnek, az ott ügyelő orvosoknak, Dr. Kornfeld Ákosnak és Dr. Jóri Birkás Adrienn főorvosasszonynak. Kérem, továbbítsa nekik elismerésünket, hálánkat és köszönetünket.

Tisztelettel:

B.M.


Prof. Dr. Nagy Zoltán
Főigazgató
Országos Klinikai Idegtudományi Intézet
1145 Budapest, Amerikai út 57.

Tisztelt Főigazgató Úr!

A közelgő ünnepek kapcsán ezúton is szeretnék hálás köszönetet mondani az Intézet valamennyi dolgozójának és legfőképpen Dr. Bagó Attila főorvos úrnak azért a lelkiismeretes és sikeres munkáért, amellyel életemet megmentették. Többhónapos lábadozás és küzdelem után mára már eljutottam oda, hogy 86. életévem ellenére ismét önálló vagyok, és önellátó életvitelt tudok folytatni. Önöknek köszönhetően nem vagyok gyermekeim és unokáim terhére, ami számomra a legfontosabb.

Tisztelt Főigazgató Úr! Kérem tolmácsolja kollégái részére köszönetemet, és kívánok valamennyiőjük részére áldott, boldog karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag újesztendőt.

Budapest, 2016. december 16.

Tisztelettel:

Dr. S.K-né


Tisztelt Főigazgató Úr!

Minden család életében mély nyomokat hagy egy szeretett családtag betegségének felfedezése. A képi és orvosi megfogalmazásban alarmírozó elváltozás felfedezése a szervezetben, melyek által egyértelművé válik, műtéti beavatkozásra van szükség. Édesanyánknál agyburkok jóindulatú daganata volt a diagnózis, a tumor eltávolítás és csontplasztika az Országos Klinikai Idegtudományi Intézményben történt. Az első ijedtség, a betegség felismerése és a műtéti beavatkozás között gyors és gondos vizsgálatoknak és ügyintézésnek köszönhetően nem sok idő telt el. Amikor elérkezett a műtét ideje a szívünkben már éreztük, hogy választásunkban az OKITI-ben a lehető legjobb kezekbe kerültünk. Már a betegfelvételnél, az első fogadtatásnál tapasztalhattuk, hogy egy jól összecsiszolódott szakmai team, barátságos, betegközpontú szemlélettel, és magatartással segít majd Édesanyánk gyógyulásában. Az emberi tényezők mellett, a magyar egészségügyben üdítőleg ható felszereltség, tágas terek, tisztaság az aprólékosan elvégzett higiéniai színvonalat fenntartó munkálatok láttán, teljes nyugalommal bíztuk a beteget az Intézetre. Hálás köszönetet Prof. Dr. Nagy Zoltán főigazgató úrnak, a koordinációért, a humánus kitűnő szakmai színvonal biztosításáért, Dr. Fedorcsák Imre Ph.D osztályvezető főorvosnak, a műtéti beavatkozás sikeres elvégzéséért és a kedves ápolószemélyzetnek a post operációs részlegen és az idegsebészeti osztályon dolgozóknak. Az európai magas színvonalú ellátás, melyet a szakmai nívónak, betegbarát légkörnek köszönhetően, a lelki nyugalom is segítette a szeretett betegünk felépülését.

Köszönjük, hogy Édesanyánk meningeomáját sikeresen, szövődménymentesen eltávolították, és hogy az egész kórházi tartózkodás alatt mindvégig a legnagyobb biztonságban, jó kezekben tudhattuk. De a legfontosabb, hogy maga a beteg is bízva orvosaiban, ápolóiban a legnagyobb nyugalomban, és bizalommal várta, és esett át a műtéten. Munkájukhoz, orvosi hivatásukhoz további sok sikert kívánunk!

Üdvözlettel:

Dr. K.H-né nevében
K.Cs. és K.V.


Prof. Dr. Nagy Zoltán
Főigazgató
Országos Klinikai Idegtudományi Intézet
1145 Budapest, Amerikai út 57.

Tisztelt Főigazgató Úr!

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani az Intézményük valamennyi érintett dolgozójának a Neuroonkológiai-, és az Intenzív Osztályon, azért a lelkiismeretes munkáért, amelyet 86 éves édesanyám gyógyulásáért végeztek. a tüneteket csak igen későn jelző haemangioblastoma mellett teljes életet élő édesanyám számára az operáció lehetősége jelenthette az egyetlen lehetőséget az emberhez méltó életkilátások eléréséhez. Külön köszönettel tartozom Dr. Bagó Attila főorvos úrnak, és az aneszteziológiai teamnek, hogy az életkor ellenére felvállalták és tökéletesen végrehajtották a kockázatos műtétet. A reális kockázatok és szövődmények mellett a közel 4 hetes intenzíves, majd 2 hetes osztályos kezelés alatt, az egész intézményben végig érezni lehetett azt a ma már egyáltalán nem általános beteg iránti empátiát és segítőkészséget, ami áthatotta a mindennapok szenvedését, és ami nem csak egy orvos-hozzátartozó felé megnyilvánuló „kötelező empáthiának” tűnt, hanem szívből-hivatásból adódóan sugárzott.

Tisztelt Főigazgató Úr! Családom nevében hálásan köszönöm Önnek, az Intézmény által tanusított szakértelmet és emberséget. Jó egészséget és sok erőt kívánunk Önnek és munkatársainak a további sikeres munkájukhoz.

Budapest, 2016. július 1.

Tisztelettel

Dr. S. Zs.


Tisztelt Főigazgató Úr!

Ezúton szeretném Önök felé köszönetemet kifejezni. A Neurointervenciós osztály " A" épületében voltam 2016.04.13-ik napjától műtéten, melyet Berentei Zsolt neuroradiológus főorvos úr végzett. Az a törődés, odafigyelés, kedvesség, amely körülvett az osztály minden dolgozójától nagyon megnyugtató volt számomra. Az LIII csigolya percután vertebroplasztikát végeztek amelyről én laikus semmit sem tudtam. A műtétet megelőzően is felvilágosítottak mindenről, emberi módon kezeltek legnagyobb megnyugvásomra. Köszönetet mondok mindannyiuknak, Dr. Szikora Istvánnak - aki ezt az osztályt vezeti, Dr. Berentei Zsoltnak, Gosztola Józsefnek valamint a NŐVÉREKNEK.

Kívánom Önöknek,hogy még sokáig tudják munkájukat sikerekkel és megelégedett
betegekkel folytatni. Jó egészséget kíván Isten áldásával:

B. S.


Tisztelt Főigazgató Úr!

7 éve járok Édesanyámmal, D.Zs-néval, aki 86 éves, intézetükbe. 2015. 12 hótól új orvoshoz kerültünk, daganata van, agyi infarktust kapott 3-éve, Alzheimer-kórban szenved. Itt szeretném megjegyezni, hogy Főigazgató Úr büszke lehet, hogy ilyen orvos van a kórházában. Dr. Varga Dániel közvetlen kedvességével bánik a betegeivel, ami felér egy gyógyulással. Azóta Édesanyám várja mikor megyünk már a Doktor Úrhoz. Új gyógyszert kaptunk, tudom, hogy ez a betegség nem gyógyítható, de nagyon jól szinten tartjuk a Doktor Úrral.

Ne haragudjon raboltam a drága idejét, de úgy érzem, meg kellett osztani Önnel.

Tisztelettel

D.L-né


Tisztelt Nagy Zoltán Professzor Úr! / Tisztelt Igazgatóság!/

Szeretnék köszönetet mondani Önöknek azért a lelkiismeretes munkáért, ember központú hozzáállásért, amit az Önök kórházában, az Önök és munkatársaik részéről tapasztaltunk!
Ennek köszönhetően édesanyám sokkal jobban lett és én is bizakodó vagyok!
Mivel édesanyám, aki az Önök páciense (T.Fné), még sokáig az Önök kezelése alatt fog állni, a tapasztaltak alapján nyugodtan nézek a jövő elé!

Még egyszer köszönet és tisztelet a munkájukért!
Üdvözlettel: J.D.

Álláslehetőségek

Legyen a Munkatársunk!
 
 
 
Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet a hazai idegsebészeti szakma csúcsintézménye.
Szakterületük specialistáinak számító orvosaink nagy elhivatottsággal végzik munkájukat, amelyet felkészült szakdolgozók segítenek. Intézetünk mindehhez igyekszik megteremteni a tárgyi és személyi feltételeket.
 
Tovább...

Tudomány

Cerebrovasculáirs Áramlásdinamikai Kutatólaboratorium
 
 
A Cerebrovasculáirs Áramlásdinamikai Kutatólaboratorium az OITI Neurointervenciós Osztálya és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Hydrodynamikai Tanszéke együttműködésével dolgozik. A Laboratorium célkitűzése az agyi érbetegségek pathogenezisének, kórlefolyásának, illetve kezelésének vizsgálata a helyi áramlástani viszonyok függvényében, számítógépes áramlás szimuláció (Computational Fluid Dynamics, CFD) segítségével.
 
Tovább...

Oktatás

Semmelweis Egyetem ÁOK Idegsebészeti Tanszék
 
 
Az Idegsebészeti Tanszék elsődleges feladata az egyetemi graduális, a posztgraduális és a PhD képzés szervezése, amely magában foglalja az egyetemi hallgatók tudományos diákköri munkájának koordinálását, a szakorvosképzést és orvostovábbképzést. A Tanszék feladatai között az oktatás, a tudományos célú kutatás, a tudományszervezés és a betegellátás egymásba kapcsolódó, egységet képező tevékenység. A betegellátó klinikai hátteret az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet biztosítja.

 
Tovább...

Elérhetőség

Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet elérhetőségei


1145 Budapest, Amerikai út 57.
Tel.: (06 1) 467 9300

E-mail: igazgatosag@mail.oiti.hu

Tovább...