Járóbeteg ellátás
Botox és mozgászavarok ambulancia

Botox Ambulancia

A mozgáskészség megváltozása járhat annak csökkenésével, vagy az ellenkezőjével: akaratunktól független kóros túlmozgások megjelenésével.
 
A leggyakrabban előforduló mozgászavar,a Parkinson-kór, az első csoportba tartozik. A betegség kezdetekor a tünetek csak az egyik (bal vagy jobb) oldalon jelentkeznek lassúság, ügyetlenség, merevség, remegés formájában. Később a tünetek kétoldalivá válnak.  Általában 60 év felett kezdődik, a betegség előrehaladtával a gondolkodás meglassulása, vegetatív működészavar, depresszió is kísérheti. A betegség későbbi szakaszában gyakori elesések, súlyos mozgáskorlátozottság alakul ki, a beteg ágyhoz kötötté válik, teljes ápolást igényel. A diagnózist a kórelőzmény megfelelő felvételével, neurológiai vizsgálattal lehet felállítani. A betegséget nem lehet meggyógyítani, de megfelelő kezeléssel hosszú ideig tünetmentesség, jó életminőség érhető el.
 
Fokális disztóniák: akaratlan, lassú, ismétlődő izomösszehúzódások, melyek a test egy régióját érintik: a szem körüli izmokat (blepharospazmus illetve hemifacialis spazmus), vagy a nyakizmokat („torticollis”). A betegség oka nem ismert, de tünetileg hatékonyan kezelhető botulinum toxin injekciókkal. Ezt a kezelést intézetünkben 1995 óta alkalmazzuk.
 
A rendelés vezetője dr. Bihari Katalin neurológus főorvos, PhD
 
Rendelési idő
  • Péntek 8-15 óra
Rendelés helye:
  • Szakrendelő, II. emelet 215-ös vizsgáló
Időpont egyeztetés a +36 20 956 6633 telefonszámon szerdán 11-12 óra között
 
Új beteget szakorvosi, vagy háziorvosi beutaló alapján fogadunk, kontroll vizsgálatra, illetve ismételt kezelésekhez nem szükséges beutaló. Első vizsgálatkor kérjük a betegségére vonatkozó korábbi orvosi dokumentációt hozza magával.

Álláslehetőségek

Legyen a Munkatársunk!
 
 
 
Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet a hazai idegsebészeti szakma csúcsintézménye.
Szakterületük specialistáinak számító orvosaink nagy elhivatottsággal végzik munkájukat, amelyet felkészült szakdolgozók segítenek. Intézetünk mindehhez igyekszik megteremteni a tárgyi és személyi feltételeket.
 
Tovább...

Tudomány

Cerebrovasculáirs Áramlásdinamikai Kutatólaboratorium
 
 
A Cerebrovasculáirs Áramlásdinamikai Kutatólaboratorium az OITI Neurointervenciós Osztálya és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Hydrodynamikai Tanszéke együttműködésével dolgozik. A Laboratorium célkitűzése az agyi érbetegségek pathogenezisének, kórlefolyásának, illetve kezelésének vizsgálata a helyi áramlástani viszonyok függvényében, számítógépes áramlás szimuláció (Computational Fluid Dynamics, CFD) segítségével.
 
Tovább...

Oktatás

Semmelweis Egyetem ÁOK Idegsebészeti Tanszék
 
 
Az Idegsebészeti Tanszék elsődleges feladata az egyetemi graduális, a posztgraduális és a PhD képzés szervezése, amely magában foglalja az egyetemi hallgatók tudományos diákköri munkájának koordinálását, a szakorvosképzést és orvostovábbképzést. A Tanszék feladatai között az oktatás, a tudományos célú kutatás, a tudományszervezés és a betegellátás egymásba kapcsolódó, egységet képező tevékenység. A betegellátó klinikai hátteret az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet biztosítja.

 
Tovább...

Elérhetőség

Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet elérhetőségei


1145 Budapest, Amerikai út 57.
Tel.: (06 1) 467 9300

E-mail: igazgatosag@mail.oiti.hu

Tovább...